Мазь захисна для вимені

(для зовнішнього застосування)

Опис: Густа мазеподібна однорідна маса жовто-коричневого кольору з хвойним запахом.

Склад: Препарат містить екстракти лікарських рослин, тваринні жири, вазелін.

Фармакологічні властивості: Екстракти лікарських рослин мають антимікробну, протизапальну, протиалергічну, епітелізуючу, та місцево-знеболюючу дії. Жирова основа мазі пом’якшує шкіру вимені та запобігає її пересушуванню, утворенню тріщин, ерозій тощо. Сукупні складові препарату зумовлюють виражену антисептичну, протизапальну, бактеріостатичну, тонізуючу, пом’якшувальну, місцевознеболюючу, регенеруючу дії, що сприяє швидкому загоюванню ран.

Застосування: Зовнішньо для лікування корів і кіз при подряпинах, порізах, опіках, тріщинах, обмороженнях шкіри, вимені, дійок; дерматитах. Мазь використовують для щоденного догляду за вим’ям лактуючих тварин; як гігієнічний засіб для профілактики маститу, тріщин вимені; підвищення еластичності шкіри вимені і дійок; комплексного лікування маститу; живлення шкіри при масажі м’язів, зв’язок, сухожиль і суглобів. Використання мазі при ручному доїнні робить процес комфортним для тварини, а тому більш продуктивним завдяки кращій молоковіддачі. Під час ручного доїння мазь проникає в шкіру дійок і забезпечує їх живлення і захист від подразнень.

Дозування: Мазь наносять тонким шаром на шкіру вимені після доїння або, при необхідності, перед доїнням. Допускається довготривале застосування препарату. При лікуванні хвороб травматичного або запального характеру необхідно наносити мазь на ушкоджене місце, злегка втираючи, не менше одного разу на добу.

Протипоказання: Індивідуальна чутливість до компонентів препарату, захворювання печінки, нирок.

Каренція: Продукцію тваринництва використовують без обмежень.

Форма випуску: Полімерні контейнери по 40, 200 г.

Зберігання: Сухе, темне, недоступне для дітей місце при температурі від 2 до 25 °С. Препарат зберігати окремо від харчових продуктів, напоїв, у тому числі від корму для тварин.

Термін придатності: 2 роки з дати виготовлення.


Роздрукувати (зберегти)